Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти  у нас

...
Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти  у нас
Коментари Харесай

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти у нас

Рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти  у нас – регистрират данните, които Министерството на земеделието разгласява в последното си осведомително табло за " Мляко и млечни артикули ", оповестява БНР.

От осведомителното табло на агроведомството излиза наяве, че за първите 4 месеца на тази година са създадени 4365 тона млечни артикули с растителни масла, а през миналата година количеството на същите артикули е било 3634 тона, което е нарастване с близо 20%

Въпреки че българските животновъди непрестанно се жалват от натиска на вносните артикули и от ниските изкупни цени на продукцията си, в България не престават да се внасят много млечни артикули.

През 2023 година сме получили 10 500 тона сирена и извара от Германия, близо 7000 тона от Полша и съвсем толкоз от Нидерландия, от Италия, Румъния и Белгия у нас са влезнали още съвсем 13 000 тона млечни артикули.

Това неизбежно се отразява на производството на мляко у нас.

През 2023 година българските животновъди са произвели близо 792 000 литра мляко, което е с съвсем 150 000 литра по-малко по отношение на 2021 година регистрира агроведомството.

В същото време изкупната  цена на млякото у нас през предишния месец е под междинното равнище за страните от Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР